Espoon Blues -jääkiekkoseura

Espoon Blues on paikallinen jääkiekkoseura, joka pelaa SM – liigassa. Seuran kotihallina on Espoon Metro Areena ja se perustettiin vuonna 1984. Aikaisemmin se tunnettiin nimellä Kiekko-Espoo ja nykyään seura on saanut mainetta taistelevan pelitapansa vuoksia. Vaikka se on menestynyt runkosarjoissa paikoittain huonommin, on SM – liigassa taisteltu mitalipeleissä viitenä kertana kuuden kauden aikana. Seuran juniorituotantoa pidetään yhtenä koko Suomen parhaimmista.

Espoon Blues on tällä hetkellä Jääkiekko Espoo -yhtiön omistuksessa, yritys osti tämän vuonna 2012. Ensimmäisen SM – hopean seura saavutti kaudella 2007 – 2008 ja tämä oli samalla koko seurahistorian ensimmäinen SM – liigan mitali. Toinen hopea voitettiin kaudella 2010 – 2011.

Seuran värit ovat kotiotteluissa sini-kelta-valkoinen, värit näkyvät paidassa ja housut ovat mustat. Sukat ovat sini-keltaiset ja kypärä täysin valkoinen. Seuran logona on valkoinen iso B, keltaisilla ja sinisillä reunoilla, sinistä, kelta-valko reunaista kilpeä vasten ja B:n päällä komeilee samanvärinen kruunu.

EEspoo Bluesspoon Bluesin kannattajayhdistys perustettiin vuonna 1992 ja sen virallinen nimi on Blues Fan Club ry. Yhdistys julkaisee esimerkiksi omaa lehteään ja suunnittelee sekä toteuttaa kannattajamatkoja.

Seura tarjoaa yhden Suomen laajimmista junioritoiminnoista, varsinkin jos sen kasvattajaseurojen toiminta lasketaan mukaan. Kasvattajaseuroja on yhteensä neljä; Espoon Jääklubi, Jäähonka, Espoon kiekkoseura sekä Espoon palloseura. Kun pelaajat pääsevät C – juniori-ikään, he siirtyvät joko Kiekko-Espoon tai Espoon Bluesin juniorijoukkueisiin.

Kasvattajaseurojen edustusjoukkueena toimii Kiekko – Espoo ja tämän joukkueet pelaavat sekä A-, B-, että C – junioreissa valtakunnallisissa sarjoissa. Kaudella 2008 – 2009 Bluesin A – juniorit voittivat SM – liigan mestaruuden ja kautena 2010 – 2011 saatiin myös hopeaa nuorten SM – liigassa ja kaudella 2013 – 2014 voitettiin mestaruus uudestaan. B – juniorit voittivat ikäluokkiensa mestaruudet kaudella 2010 – 2011 ja kaudella 2013 – 2014 voitettiin hopea. C – juniorit ovat voittaneet kausilla 2010 – 2011 ja 2013 – 2014 junioreiden mestaruuden.

Espoon Blues keskittää resurssejaan jatkuvasti uuden sukupolven innostamiseen lajiin ja seuran joukoista on noussut monia maailmallakin tunnettuja jääkiekkoilijoita. Seuran kyky panostaa tulevaisuuteen on merkittävä ja se on yksi Suomen jääkiekkoa jatkuvasti kehittävistä ja eteenpäin vievistä seuroista.